<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/">
	<channel>
		<title><![CDATA[MISRA Discussion Forums - 6.4 Character Sets]]></title>
		<link>https://forum.misra.org.uk/</link>
		<description><![CDATA[MISRA Discussion Forums - https://forum.misra.org.uk]]></description>
		<pubDate>Thu, 05 Nov 2026 15:13:38 +0000</pubDate>
		<generator>MyBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Acceptable Escape Sequences?]]></title>
			<link>https://forum.misra.org.uk/showthread.php?tid=499</link>
			<pubDate>Fri, 25 Apr 2008 13:24:02 +0000</pubDate>
			<dc:creator><![CDATA[<a href="https://forum.misra.org.uk/member.php?action=profile&uid=64">gs</a>]]></dc:creator>
			<guid isPermaLink="false">https://forum.misra.org.uk/showthread.php?tid=499</guid>
			<description><![CDATA[Hi,<br />
    Rule 4.1 states <blockquote class="mycode_quote"><cite>Quote:</cite>Only those escape sequences that are defined in the ISO C standard shall be used.</blockquote>
  The explanatory text then refers the Reader to section 5.2.2 of the C99 Standard for a list of escape sequences.  However, 6.4.4.4 also defines an escape-sequence syntax as<br />
<div class="codeblock"><div class="title">Code:</div><div class="body" dir="ltr"><code>escape-sequence:<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; simple-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; octal-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; hexadecimal-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; universal-character-name</code></div></div>and a hexadecimal-escape-sequence as<br />
<div class="codeblock"><div class="title">Code:</div><div class="body" dir="ltr"><code>hexadecimal-escape-sequence:<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &#92;x hexadecimal-digit<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; hexadecimal-escape-sequence hexadecimal-digit</code></div></div><br />
The use of '\x' i not mentioned in 5.2.2 as a valid escape-sequence.  Are hexadecimal escape-sequences permitted under MISRA 2004 Rule 4.1?]]></description>
			<content:encoded><![CDATA[Hi,<br />
    Rule 4.1 states <blockquote class="mycode_quote"><cite>Quote:</cite>Only those escape sequences that are defined in the ISO C standard shall be used.</blockquote>
  The explanatory text then refers the Reader to section 5.2.2 of the C99 Standard for a list of escape sequences.  However, 6.4.4.4 also defines an escape-sequence syntax as<br />
<div class="codeblock"><div class="title">Code:</div><div class="body" dir="ltr"><code>escape-sequence:<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; simple-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; octal-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; hexadecimal-escape-sequence<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; universal-character-name</code></div></div>and a hexadecimal-escape-sequence as<br />
<div class="codeblock"><div class="title">Code:</div><div class="body" dir="ltr"><code>hexadecimal-escape-sequence:<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &#92;x hexadecimal-digit<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; hexadecimal-escape-sequence hexadecimal-digit</code></div></div><br />
The use of '\x' i not mentioned in 5.2.2 as a valid escape-sequence.  Are hexadecimal escape-sequences permitted under MISRA 2004 Rule 4.1?]]></content:encoded>
		</item>
	</channel>
</rss>