Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11.6 pointer to pointer to void
#1
Hi, does this rule apply also for pointer to pointer to void?

Code:
void * ptr;

uint32_t addr = (uint32_t)&ptr;

or does this code violate any of the other rules?
Reply
#2
ping, I don't think the PDF is very explicit about this. And people I talk with interpret the PDF in different ways whether this is compliant or not.
Reply
#3
Rule 11.6 does not apply, as you are not converting pointer-to-void

However, this is a violation of Rule 11.4
Posted by and on behalf of the MISRA C Working Group
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)